Je bent ‘Priceless’

“Mirror, mirror, mirror on the wall, tellin’ those lies, pointing out your flaws, that isn’t who you are, that isn’t who you are.” 

Een aantal weken geleden stond ik met zo’n 25 duizend jongeren (en ouderen) mee te zingen met For king and country. En dit nummer vond ik ontzettend mooi. Dit nummer, Priceless gaat erover dat mensen je veel pijn kunnen hebben gedaan en dat woorden vaak een pijnlijke uitwerking kunnen hebben, maar dat je nog steeds enorm waardevol bent, ondanks wat er allemaal tegen je is gezegd.

“Don’t you dare forget that in the pain, you can be brave, hear me say” 

27e713f378667ebdc1774df47cf936cf
Ketting van For king and country

Ik denk dat iedereen die dit leest wel eens het gevoel heeft gehad dat hij of zij niets waard is. Dat gevoel dat je sloopt van binnen, omdat je het zo graag anders zou willen. Omdat je geliefd wilt zijn. Maar dit liedje geeft weer hoop. Hoop op een nieuwe morgen. Hoop op een nieuwe start. Het laat je moedig worden, hopende dat het anders kan worden.

“Sisters, we can start again
Give honor till the end
Love, we can start again
Brothers, we can start again
Give honor till the end
Yea, we can start again”

Vooral dit deel vond ik best wel inspirerend, want over het algemeen worden jongens snel beschuldigd van dat ze meisjes pijn doen. Maar bedenk je dan eens dat meisjes ook schuldig kunnen zijn aan het leed van jongens. Bedenk maar eens bij jezelf of je nooit iemand pijn hebt gedaan. Ik wel. Dat deel van “we can start again” vind ik dan zo vet. Je realiseert je dat je mensen pijn hebt gedaan, maar je wilt het achter je laten, je wilt het niet meer. En dat maakt je waardevol. En dat maakt je moedig. Dat maakt je mooi.

priceless

Maar het achter willen laten van dat je mensen pijn hebt gedaan is een ding. Het achter je willen laten van de pijn die mensen jou hebben gedaan is een tweede. Dat is lastig, en het lukt niet in een keer. Meestal gaan er jaaaren overheen. En dan kun je denken, ja dat vergeven en vergeten lukt me niet. Maar probeer het in kleine stapjes. Beetje voor beetje realiseer je je dan, dat je het meer los kunt laten.

En weet je? Als je het dan beetje bij beetje loslaat, komt er weer een punt dat je alles achter je kunt laten en opnieuw kunt beginnen.

” I see you dressed in white
Every wrong made right
Oh so priceless”

themovie

Mocht je het nummer willen horen, luister dan naar het filmpje hieronder oh en dit nummer is gebasseerd op een film die dit jaar uitkomt en waar ik heel benieuwd naar ben!

Wat vind jij een inspirerend nummer?

Advertenties

2 reacties op ‘Je bent ‘Priceless’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s