Hoever geef jij jezelf bloot?

Ik blog. Wat je vast al wel hebt gemerkt, anders las je dit niet.  Als je meerdere blogs leest dan weet je vast ook wel dat sommige bloggers zich meer bloot geven dan anderen. En met bloot geven bedoel ik natuurlijk hun persoonlijkheid en fouten laten zien. Niet de lichaamsdelen. Duhh! Sommige bloggers zijn lekker anoniem en zorgen dat je niet eens een foto van ze ziet. Ergens ook wel handig. Als je mijn blog of naam googelt dan vind je namelijk vrij snel veel informatie over mij. Toch laat ik op mijn blog meestal niet veel zien van mijn persoonlijkheid. Over het algemeen zie je meer de leuke kant van mij. De leuke dingen die ik meemaak. Niet de dingen waar ik tegenaan loop. Tenzij ik mijn mening deel over iets wat ik me plotseling realiseer en daar wat over kwijt moet, bijvoorbeeld bij: Het meisje dat je gisteren uitscholdHELP! Social media, perfectionisme en een stressboel! of Arm voelen of arm zijn?

Toch merk ik dat als je de persoonlijkheid van een persoon door een blog heen voelt en merkt dat een persoon oprecht en echt is, dat je veel vaker op die blog gaat kijken en je je veel meer verbonden voelt met die persoon. Bij mij kun je mijn persoonlijkheid vast ook wel herkennen in mijn enthousiasme en mijn chaos. Maar als je zoveel van me leest, KEN je me dan ook meteen? Of geef ik je de illusie dat je mij kent? Ik moest daar aan denken toen ik een andere blog las vanmorgen. Kende ik die persoon nou of had ik de illusie dat ik die persoon kende? En ik denk het tweede. Door een blog kun je best een persoon leren kennen, maar je leert deze persoon niet goed kennen. Dat lukt je niet. Nou is het in het dagelijkse leven al lastig genoeg om jezelf al bloot te geven aan de mensen om je heen, maar op een blog, tenminste voor mij persoonlijk, is het pittig om jezelf zo kwetsbaar op te stellen! Wat je je als lezer misschien niet altijd realiseert is dat als een blogger zichzelf kwetsbaar opstelt, hij niet weet wie de blog leest en in dat geval kan het in verkeerde handen vallen, je weet het niet hè!

Aan de andere kant. Als je je als blogger bloot geeft aan je lezers, mag je er ook vanuit gaan dat je er heel veel voor terug krijgt. Je stelt je makkelijker open naar mensen en dat zorgt ervoor dat je blog zo persoonlijk wordt, dat mensen benieuwd blijven naar wie jij bent en hoe je als persoon met iets omgaat. Wat je eigenlijk niet mag vergeten als je blogt is dat jij je beeld van de werkelijkheid naar buiten laat treden. Als jij je niet bloot geeft op je blog, dan geef je een verkeerd beeld van de werkelijkheid mee aan je lezers en dat lijkt mij nou weer niet heel handig.

Komende aan het eind van deze blog, wil ik je laten weten dat ik niet mezelf 100% bloot geef, maar mij wel meer bloot ga geven. Natuurlijk blijf je lekker mijn chaotische & enthousiaste blogartikelen hier tegenkomen, maar ook vaker iets diepere berichten over wat er nou minder gaat in mijn leven. Realiteit, eerlijkheid en gekheid centraal haha.

XO Elies!

Hoe erg geef jij je bloot op internet? 

 

Advertenties

3 reacties op ‘Hoever geef jij jezelf bloot?

 1. Who goed verhaal Elies! Ik herken me er best wel in, al ben ik een vrij persoonlijke blogger. Je merkt dat je bepaalde dingen best wilt bloggen, maar niet meer kunt posten voor je gevoel, omdat mensen je er op kunnen aanspreken zeg maar… Stiekem is dat anoniem bloggen echt geen slecht idee soms… Zie uit naar je komende blogjes meid! Liefs

  Liked by 1 persoon

 2. Er is geen foto van mij te vinden op ons blog (alleen als je goed zoekt). Wel geef ik mij voor de rest redelijk bloot, ook als het niet altijd over films gaat. Geen foto is ook wel een bewuste keuze gezien mijn werk. Ik houd werk en privé liever gescheiden. ps: leuk blog

  Like

 3. Hey Girl ! Top Artikel! Ik denk dat in alles wat je doet op internet een grens moet hebben maar dat is ook als we met mensen in het algemeen omgaan zelfs met degene waar je close mee bent. Ik heb er laatst een artikel over geschreven :
  https://bellamyzblogzthingz.wordpress.com/2016/10/11/tea-time-night-with-miss-bno-103-ssshhhhh-girl-you-dont-need-to-share-everythingnight-quote-peptlk-mah-night-vibe

  Maar ik denk dat eerlijkheid, oprechtheid en echtheid definitely het mooiste is wat je kunt delen. En inhoud plaatst waar mensen iets aan hebben you know what i mean?

  Hugz Miss B. 💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s